Problem rendering in Render Zone Register | Edit Profile | Moderators | Log Out
Topics | Last Day | Last Week | Search

AutoDesSys Forums » form•Z Discussion » Archive 2007 » Archive February 2007 » Problem rendering in Render Zone « Previous Next »

Author Message
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Jason Steigerwalt
New member
Username: Drummerdude

Post Number: 3
Registered: 02-2007
Posted on Friday, February 23, 2007 - 12:26 pm:   Edit Post Print Post

I have attached a file that does not render correctly. It was fine, and now the left wall, floor and similar items all render out white, while they should be gray. What is the cause and fix for this?
application/x-zip-compressed
temp 1.zip (275.3 k)
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

support@formZ.com
Moderator
Username: Tech

Post Number: 1638
Registered: 04-2001


Posted on Friday, February 23, 2007 - 12:41 pm:   Edit Post Print Post

Jason,

This wall is white because it is overlight. There are two reasons for this:

1. You have two distant lights with 100% intensities pointing in almost the same direction, and

2. You have 3 point lights using a Constant Falloff. Thus this wall will receive the undiminished intensity of all three of these lights.

Perhaps you should turn off one of the distant lights (or rotate it ~180 degrees) and change the Falloff for your Point Lights to Square or Linear. Then you should get better results.

ZWebTech Support
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Jason Steigerwalt
New member
Username: Drummerdude

Post Number: 4
Registered: 02-2007
Posted on Friday, February 23, 2007 - 12:47 pm:   Edit Post Print Post

thanks,

I knew it was something simple, but I just couldnt figure it out. The 1 point light wasn't ment to be on, it's now deleted