Tool options windows resize BUG Register | Edit Profile | Moderators | Log Out
Topics | Last Day | Last Week | Search

AutoDesSys Forums » form•Z Discussion » Archive 2012 » Archive July - Dec 2012 » Tool options windows resize BUG « Previous Next »

Author Message
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Paul Hunnicutt
Senior Member
Username: Asonearchitecture

Post Number: 422
Registered: 08-2011
Posted on Wednesday, December 19, 2012 - 05:37 pm:   Edit Post Print Post

If you pick the many of the basic drawing tools such as Rectangle or Vector line - the Tool Options palette does not resize itself for all the different extrusion options.

Most other tools seem to resize the window so you can access all the options without manually dragging the window open.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

support@formZ.com
Moderator
Username: Tech

Post Number: 18514
Registered: 04-2001


Posted on Thursday, December 20, 2012 - 08:22 am:   Edit Post Print Post

Paul,

This is working properly for us. If you reboot your computer, does this affect it for you?

If not, does this only happen in a certain Workspace, or if you Reset the default Modeling Workspace, does this happen for you there too?

And if this is still not working perfectly for you, which operating system are you using?
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Paul Hunnicutt
Senior Member
Username: Asonearchitecture

Post Number: 424
Registered: 08-2011
Posted on Thursday, December 20, 2012 - 12:01 pm:   Edit Post Print Post

Reboot and resetting the default Modeling workspace does not solve the issue.

Mac OS 10.6.8
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

support@formZ.com
Moderator
Username: Tech

Post Number: 18518
Registered: 04-2001


Posted on Thursday, December 20, 2012 - 12:07 pm:   Edit Post Print Post

Paul,

If we understand what you are saying -- you have moved the Tool Options outside of the Palette Dock and made it small. Then you choose the Rectangle Tool and it does not size to show all the options? And then you choose the Vector Line tool and it does not resize either?

We have noticed that if you have the Rectangle tool, choose the 2d modifier, then get the Vector Line tool (which resizes correctly), and choose the Enclosure Modifier -- then that does not resize to show all the options. Is this what you are reporting -- or are you seeing something else?
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Paul Hunnicutt
Senior Member
Username: Asonearchitecture

Post Number: 425
Registered: 08-2011
Posted on Friday, December 21, 2012 - 02:57 pm:   Edit Post Print Post

Here is what I'm getting:

Select Rectangle or Vector Line and keep the option on 2D Enclosure.

Then select a tool that makes for a small Tool Options box - Reshape for example.

Then select Rectangle or Vector Line again.

Then select the 3D Wall option - No resize.

If you now leave it on 3D Wall, then go to Reshape and then back to Rectangle or Vector Line...the box will be the proper large size.

It doesn't have to be from 2D Enclosure to 3D Wall...essentially it is not resizing from a smaller option box to a larger one if when you enter the tool it is set to a small one. Rectangle and Vector Line both don't resize for me.

Hope that makes sense.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

support@formZ.com
Moderator
Username: Tech

Post Number: 18522
Registered: 04-2001


Posted on Friday, December 21, 2012 - 03:39 pm:   Edit Post Print Post

Dear Paul,

Yes this makes sense, thanks for your report, we'll get this corrected.